© 2017 Energycare Germany

 

Även om det finns människor som gör extravaganta påståenden för juicen, så finns det en solid grund av bevis från tillförlitliga källor att juicen är bra för dig att inta i en takt av 30ml - 60ml/dagligen. Vi får inte berätta för dig vilka fördelar vetegräsjuicen kan ha just för dig och din kropp, men du kan “googla” till dig informationen och läsa den noggrant.

 

En primär ingrediens i vetegräsjuicen är den klorofyll som ger saften dess tydligt gröna utseende. Den innehåller inte bara klorofyll, utan också aminosyror, mineraler, vitaminer och enzymer.

 

Vetegräs är ett komplett protein som innehåller alla aminosyror.

 

Vete är det enda fröet som är känt för att ha förmåga att ta upp över 90st mineraler under sin livscykel --- som i själva verket är i stort sett alla kända mineraler. Detta innebär, att om det odlas med rik tillgång på näringsämnen, i rätt miljö, så kommer vetegräset att vara mycket näringsrikt på grund av dess otroliga genetiska design.

 

Enzymer är viktigt för varje funktion i kroppen. Matsmältningsenzymer såsom amylas och proteas finns i vetegräsjuice. Detta är mycket bra, eftersom då inte kroppen måste producera dessa för att utföra matsmältningen av vetegräsjuicen. Vetegräs, är i sitt råa tillstånd rikligt i enzymer. Juice som har pastöriserats (värmebehandlats) kommer att ha förlorat det mesta av, eller alla dessa enzymer. Saft som har spraytorkats kommer också har utsatts för höga temperaturer.

 

Dessa enzymer, proteas och amylas hjälper kroppen att bryta ner fetter och proteiner. Eftersom de flesta enzymer som förekommer naturligt i livsmedel försvinner under bearbetning eller matlagning, saknar kroppen verktygen att bryta dessa material på rätt sätt. Vetegräsjuice hjälper till att undvika problemet med att smälta mat som bearbetas i tarmen genom fermentering med socker, som i sin tur kan leda till matsmältningsbesvär, uppblåsthet och förstoppning. Det värsta av allt är att kroppen inte får de värden som den behöver.

 

Vad är meningen med att spendera pengar och tid för att handla mat, föra hem den och förbereda den om du inte får ut några näringsämnen från den. Med de naturliga enzymerna som finns i vetegräsjuicen i din mat kommer du att få en bättre matsmältning och kroppen kommer tillgodogöra sig mer av det du stoppar i dig, allt för att du ska få ut mer av din mat som du redan har betalat för.

 

Om din mat blivit ordentligt smält och om du får ur allt det goda ur maten så kommer din kropp att känna sig mer nöjda och tillfreds och du blir mindre benägen att ha sug efter alla dåliga saker. Du kan även gå ner i vikt.

 

 

Varning:

 

På VEGUS är vi bönder och tillverkar vår berömda storslagna juice men vi är dock inte läkare, forskare eller dietister. Vi är inte någon form av vårdgivare. Om du behöver medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling så kan vi inte ge dig detta. Du måste först konsultera en kvalificerad läkare. (Och när du är där kan du mer än gärna berätta om våra juicer!)

Vetegras

Vetegräsjuice är vätskan som extraheras från groddar av hårt rött höstvete som skördats omedelbart när den första riktiga växtstjälken växer från fröet. Ungt vetegräs. Det finns inga frön kvar så att alla som är allergiska mot gluten kan slappna av. Gluten finns bara i fröna. Inga frön. Ingen gluten.

 

”Wheatgrass” användes av det gamla persiska riket (ca 3000 år sedan) bla. för att "återställa blod" av kvinnor som bara hade haft ett barn. På senare tid, vetegräs juice haft en period på 1940-talet som en hälsodrink. Men i skuggan av den då snabbt växande eran av snabb- och färdigmat försvann den.

 

Sedan igen genom evangelism av Dr Ann Wigmore och andra, så blev vetegräsjuice känt igen som en värdefull hälsodrink eller en näringsrik mat.