© 2017 Energycare Germany

HUR GÖR VI DET

 

Först köper vi noggrant utvalt utsäde(icke genmodifierat). Varje parti screenas för att uppmärksamma eventuella sjukdomsvektorer och spridningsrisker.

 

Fröna blötläggs i ett egenutvecklat system – som vi gjort själva – och som garanterar att fröna får exakt vad de behöver för att gro. Detta innebär att vi sköljer fröna med vatten var 12:e minut i ca 24 timmar och ser till att fröna alltid har tillgång till massor av syre.

 

Sedan lägger vi ut de grodda fröna i olika tråg, som sätts i olika fack i ett flerskikts rack och sedan vattnas dem tjugofyra timmar om dygnet, och vi ser till att det finns en bra luftcirkulation.

 

När groddarna når sin perfekta topp för skörd, pressar vi sedan försiktigt ur saften. (Låg hastighet och låg växel på kvarnen för att inte skada något och sedan följer en hydraulisk press).

 

Sedan kyls juicen ner, och vi tillsätter bara tillräckligt med organisk mjölksyra för att förhindra att röta kan uppstå. (Detta är den gamla metoden för att bevara och konservera livsmedel). Men vi tillsätter den organiska mjölksyran (icke-mejeri) med en mycket lätt beröring.

 

Sedan hälls juicen i portionsrör som vi förseglar direkt med hjälp av ett farmaceutiskt kvalitetssystem. Vi markerar bäst före-datum på varje tub med ett datum som är 16 veckor från produktionen. Näringsvärden påverkas inte men färgen kan sakta förändras från grönt till mindre grönt och smaken kan förändras något - men juicen är alltid säker att dricka. Så det finns inget behov av att kyla - även om vissa människor behandlar det som ett vitt vin och föredrar att dricka det något kylt.

 

Härnäst går vi från urgamla metoder till riktig high-tech. Vi utsätter juicen – som redan är tätt tillsluten i en portionsbehållare - till ett ultrahögt tryck. Detta dödar de dåliga bakterierna utan att skada de önskade egenskaperna hos juicen. Speciellt lämnar denna metod enzymerna intakta och levande för dig. (Det finns massor av vetenskap som bevisar alla fördelar detta medför).

 

Så där har ni det.  Av perfekta groddar gör vi en storslagen juice. Och med en kombination av riktigt gamla och nya tekniker håller det sig färskt hela vägen till konsumenten – och utan behov av kylning. Njut!